Neda Klarić: Povlaštenu mirovinu zatražila sam zbog svoje obitelji

Bivša šibenska gradonačelnica i HDZ-ova saborska zastupnica Neda Klarić ipak se odlučila aktivirati povlaštenu mirovinu, što su prije nje, samo na jedan dan, učinili Vladimir Šeks, Damir Kajin, Ana Lovrin, Boro Grubišić i ostali. Iako je nakon toga, podsjetimo, Hrvatski sabor ukinuo pravo na odlazak u povlaštenu mirovinu ta odluka na snagu stupa tek 1. ožujka.

KOMENTAR ČITATELJA

Do sredine tjedna Klarić još uvijek nije željela ostvariti pravo koje joj pripada i umiroviti se s navršenih 35 godina staža i u 57. godini života. Da promjeni mišljenje, kazala nam je, natjerao ju je jedan komentar čitatelja na šibenskom portalu koji se, priča nam Klarić, rugao s njezinom tadašnjom odlukom da ne aktivira povlaštenu zastupnički mirovinu. Stoga je bivša gradonačelnica i aktualna ravnateljica šibenskog Doma za starije i nemoćne sazvala Upravno vijeće spomenute ustanove i zatražila da je se razriješi s te dužnosti.

– Željela sam biti odgovorna prema svojoj obitelji i odlučila sam ostvariti ono što mi zakonom pripada. I moja se obitelj napatila tijekom mojih 20 godina rada u politici, što kroz funkciju direktorice Centra za socijalnu skrb, šibenske gradonačelnice, a potom i saborske zastupnice. Nisam napravila ništa što mi zakonom ne pripada te nisam željela zaobilaziti zakon zbog čega sam o svemu na vrijeme obavijestila Upravno vijeće Cvjetnog doma – ističe Klarić.

DRUGI PUT NA ČELO CVJETNOG DOMA

Natječaj za ravnateljsku poziciju Doma za starije ubrzo je raspisan, a bivša se zastupnica na isti opet namjerava kandidirati. Program rada Cvjetnog doma, objašnjava, predstavila je prije sedam mjeseci, pomaci su u toj ustanovi vidljivi stoga Klarić namjerava nastaviti s onim što je započela. S 35 godina rada koji su iza nje, diplomirana socijalna radnica smatra da je upravo ona idealna za to radno mjesto.

– Na čelo Centra ne može doći netko sa Zavoda za zapošljavanje, 26 godina radila sam u Centru za socijalnu skrb i znam kako podići kvalitetu života osoba treće životne dobi u našem gradu – zaključuje Klarić.

Novu šeficu Cvjetnog doma birat će pet članova Upravnog vijeća, troje HDZ-ovaca, Mladen Abramac, Franka Badžim i socijalna radnica Irena Grabić, te kuharica Iva Baić i umirovljenik Petar Đaja

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.