Kulušić i Pauk: Siniša Burić širi laži i obmane

U šibenskom HDZ-u poprilično vrije. Predsjednik ŽO šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić i dopredsjednik ŽO-a Goran Pauk jutros su održali konferenciju za novinare na kojoj su se obrušili na stranačkog ‘kolegu’ Sinišu Burića, aktualnog direktora gradske tvrtke ‘Zelenilo’, koji je nedavno najavio svoju kandidaturu za predsjednika šibenskog HDZ-a. Prozvali su ga za laži i obmane koje je iznio na njihov račun.

NEDEMOKRATIČNOST NA BALDEKINU III

– Siniši Buriću su puna usta demokracije, a izbori za temeljni ogranak Baldekin III na kojima je on izabran za predsjednika provedeni su nedemokratično, protivno statutu stranke – kazao je Kulušić.  Buriću je spočitao i što je u izbornu komisiju spomenutog ogranka postavio svoju suprugu, a šest izaslanika nije poredao po abecednom redu, kao što to nalaže poslovnik stranke, već proizvoljno zbog čega je na daljnje izbore za Gradsku organizaciju HDZ-a, koji se tek trebaju održati, prošlo šest ‘Burićevih’ ljudi.

– Pitam se kako bi onda vodio Gradsku organizaciju HDZ-a, ako nedemokratično provodi izbore za temeljni ogranak – poručio je Kulušić te dodao kako je upravo Burić sudjelovao u rušenju Nede Klarić kao gradonačelnice zbog čega je, nastavlja predsjednik županijskog HDZ-a, od strane SDP-a nagrađen novim mandatom u fotelji direktora Zelenila. U roku od osam dana trebalo bi se znati hoće li biti žalbi na izbore na Baldekinu III, a ukoliko negodovanja bude, isti će se poništiti.

BURIĆ I PAUK JEDINI KANDIDATI?!

Siniša Burić ovakve navode oštro demantira i naziva ih glupostima.

– Na izborima za temeljni ogranak Baldekin III bilo je 55 članova i nije bilo nikakve nedemokratičnosti. Ja bih pitao gospodu kako su oni provodili izbore u ostalim temeljnim ograncima? U tom temeljnom ogranku nisu pobijedili, u ostalima jesu, a ovdje očito nisu mogli moje ljude uvjeriti u nešto što nije točno, zato takve loše insinuacije o meni – veli Burić. Novinarima je kazao kako od svoje kandidature za predsjednika šibenskog HDZ-a neće odustati, a glavni protukandidat, čini se, bit će mu jedino Goran Pauk s obzirom da su sve glasnije špekulacije kako je od svoje kandidature odustao Danijel Mileta.

– Zašto im smetam? To njih pitajte, ali neću igrati prljavo, moj način je pokazao da radim dobro, i dalje sam član stranke te se ne bojim isključenja. Dokazao sam se svojim radom kojeg su prepoznali građani Šibenika. Uostalom u tri godine izabran sam za osobu godine grada Šibenika – poručuje Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.