Izbori u Kistanjama: Nisam savjetnik Milana Martića, to su laži SDSS-a

– Niti jedne sekunde nisam bio savjetnik Milana Martića. To su neistine, a medije koji tvrde suprotno i pozivaju se na navodnu dokumentaciju, pozivam da istu objave – poručio je danas kandidat SDP-a za načelnika Općine Kistanje, Momčilo Grčić. Diplomirani ekonomist, inače po nacionalnosti Srbin, na izborima za načelnika Općine Kistanje branit će boje socijaldemokrata, a natjecat će se za novog načelnika nakon što je to mjesto ostalo upražnjeno jer je SDSS-ovac Slobodan Rončević promijenio mjesto prebivališta i tim se činom pozdravio sa načelničkom funkcijom. Novog načelnika Kistanjci će dobiti na izborima 11. ožujka.

Napisi kako je SDP-ov kandidat svojedobno bio savjetnik zloglasnog Milana Martića pojavili su se u pojedinim medijima, kao i informacije da je Momčilo u krvnom srodstvu s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem.

– Mi smo samo prezimenjaci, s potpredsjednikom Vlade nisam ni u kakvom krvnom srodstvu, ni u kakvoj vezi. On nije moj politički mentor – poručio je Momčilo. Za vrijeme Domovinskog rata, nastavio je, do polovice 1993. godine boravio je u Beogradu, a ne kako mediji spominju, u Kninu, u uredu ratnog zločinca. U Zvonimirov grad došao je kao dobrovoljac, kada su vojne operacije davno prestale te je pomagao u pripremi Plana Z-4 koji je predviđao mirnu reintegraciju okupiranog područja.

NISAM ISPALIO NI JEDAN METAK

– Više puta sastao sam se s Peterom Galbraithom, obilazili smo sela izbjeglica i dućane kako bi se on uvjerio da ima dovoljno robe. Nisam sudjelovao ni u kakvoj politici ili izvršnoj vlasti, nisam ispalio niti jedan metak – ističe. SDP-ovu iskaznicu Momčilo Grčić posjeduje tek godinu dana, a prije toga bio je član SDSS-a koje proziva da su  upravo oni potencirali priču o njegovoj navodnoj bliskosti s Martićem.

– SDP je na prošlim parlamentarnim izborima prepolovio biračko tijelo SDSS-a. To je činjenica, a ja se nisam slagao s njihovom shemom po kojoj su načelnika i zamjenika načelnika zbog nelegalnih radnji istraživali predstavnici Državnog odvjetništva – veli Momčilo.

Da SDSS želi naštetiti ugledu njihova kandidata za kistanjskog načelnika smatra i predsjednica ŽO Šibensko-kninske županije SDP-a Anita Bara.

SDSS IM PODMEĆE

– U prljavu kampanju ne želim ulaziti, neka rezultati govore za sebe. SDP je na izborima 2007. godine u Kistanjama osvojio 95 glasova, dok smo na parlamentarnim izborima 2011. godine u toj općini osvojili 421 glas. Voljela bih čuti da SDSS kaže što su to napravili u Kistanjama zadnjih 10 godina koliko su na vlasti – zaključuje Bara.

Pored Momčila Grčića, SDP je danas predstavio i kandidata za njegova zamjenika, Roberta Spaća. Inače hrvatskog branitelja rođenog na Kosovu, oca četvero djece. Njih dvojica, ukoliko osvoje vlast, u Kistanjama namjeravaju zagovarati život jednakih šansi, pokrenuti izletnički i religiozni turizam u Manastiru Krka u sklopu istoimenog Nacionalnog parka, skrbiti o starijima te vratiti ured Matičnog ureda iz Knina u Kistanje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.