BRAK IZ INTERESA: Puca ljubav između SDP-ovaca i narodnjaka!?

Uspostavom vlasti, čini se da  su sve manje idilični odnosi između dvije glavne stranke Kukuriku koalicije – SDP-a i HNS-a. Tijekom predizborne kampanje doimali su članovi ovih stranaka poput jedne duše i jednog tijela, no čim su uzeli kormilo vlasti u ruke, u njihovom političkom „braku iz interesa“ započele su, najblaže rečeno, čarke. Navodno je na sceni bespoštedni kadrovski rat između esdepeovaca i narodnjaka za sinekure, pri čemu ovi prvi zamjeraju drugima da su nezasitan i nepouzdan partner, prenose u posljednje vrijeme sve češće nacionalni mediji.  Incident dostupan javnosti zabilježen je i na sjednici Vlade otvorenim sukobom između prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i esdepove ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy. Od ovog incidenta koji je prekinuo premijer Milanović, brutalniji sukob  između rečenog dvojca dogodio se, pak, na sastanku na kojemu se, među inim, razgovaralo o izgradnji podzemne hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika.

DRŽAVNO – LOKALNO

Naime, na tom sastanku ministrica Holy upozorila je na ekonomsku neopravdanost gradnje spomenute hidrolektrane. U „izljevu bijesa“ potpredsjednik Čačić optužio je ministricu da svojim mišljenjima blokira investicijske projekte vrijedne osam milijardi kuna. U održanoj političkoj bukvici, Čačić je omalovažio mišljenje i ulogu ministrice te joj zamjerio da više vodi brigu o propisima Europske unije i ekološkim interesima, nego o ekonomskim interesima države. Ministrica Holy ostala je šokirana tim istupom vicepremijera Vlade.
U kontekstu ovih međustranačkih razmirica vladajućih stranaka na državnoj razini, treba sagledati i njihov odnos na lokalnoj razini, odnosno dvaju šibenskih dogradonačelnika – Franka Vidovića i Petra Baranovića, odnedavno i zastupnika naše županije u Hrvatskom saboru.

ZAJEDNO RUČALI

Iz njihovih bliskih krugova sve su glasnija šaputanja kako su u posljednje vrijeme međusobni odnosi ovog čelnog dvojca Krešimirova grada dosegnuli najnižu moguću točku te da uopće više i ne komuniciraju. Drugi, pak, naš izvor, minorizira ovakve tvrdnje ističući kako su samo po srijedi dva dijametralno suprotna karaktera, te da među njima nisu primjetne smetnje u komunikaciji. Ipak, u nekoliko navrata dvije su se Kukuriku akvizicije sukobile i javno – valja podsjetiti na Baranovićevu primjedbu kako nije dogradonačelnik za društvene djelatnosti, te da takve podjele u gradskoj upravi nema, te očito Vidovićevo negodovanje koje je takvu primjedbu pratilo, ali i na njihov interni sukob oko odabira ravnatelja kazališta.
Novinarsko pitanje upućeno prvom šibenskom dogradonačelniku o možebitnom sukobu s kolegom Petrom Baranovićem izazvalo je njegovu ljutitu reakciju.
– Ne pitajte me gluposti! Ne mogu vjerovati da se takve izmišljotine mogu provlačiti u javnosti. Evo, prije neki dan smo ja i kolega Baranović zajedno ručali – kratko nam je kazao Franko Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.