ZBOG PRIJETNJI: Podignuta kaznena prijava protiv pravoslavnog igumana

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Kistanja osumnjičenim za prijetnju 53-godišnjaku iz Drniša. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o pravoslavnom igumanu Aleksandru Bogojeviću protiv kojeg je Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu podnijeta kaznena prijava.

SPORNE FOTOGRAFIJE

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 13. ožujka u popodnevnim satima u Kistanjama oštećenom, kao novinaru u vezi s njegovim radom,  ozbiljno prijetio.  Riječ je o incidentu do kojeg je došlo nedaleko manastira Krka kada je šibenski novinar Željko Huljev istraživao fotografije na kojima iguman Bogojević nosi četničku šajkaču s kokardom. Tom prilikom iguman mu je zapriječio put do manastira te mu prijetio smrću.

Za komentar smo tražili novinara Huljeva:

– Osobno i profesionalno ne dozvoljam nikome da mi crta rutu kretanja po Hrvatskoj, za koju sam se borio, u kojoj pošteno zarađujem za kruh, a pogotovo me u tome neće spriječiti nekakav sljedbenik četništva – kazao nam je novinar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.