Vidović: Linić nije sugerirao Buriću odustajanje od predstečajne nagodbe za TEF

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Ministar Slavko Linić nije sugerirao gradonačelniku Željku Buriću da odustane od predstečajne nagodbe, samo mu je rekao da se problem TEF-a može pokušati riješiti i sudskim putem s vjerovnicima kako je Burić najavio na press konferenciji prošlog ponedjeljka. Linić mu nikakvu direktnu sugestiju nije ni dao, samo mu je ukazao na zakonski moguće smjerove- rekao je danas na konferenciji za štampu Franko Vidović, predsjednik šibenskog Gradskog odbora SDP- a.

Na stranu potencijalna Linićeva sugestija, Vidović se nikako ne slaže s odustajanjem od predstečajne nagodbe.

– Za ta smanjivanja potraživanja prema TEF- u o kojima govori gradonačelnik Burić mogla su se pokušati dogovoriti i u okviru predstečajne nagodbe, koja i služi za dogovor. Ako se ne bi dogovorili s vjerovnicima, moglo se tada od nagodbe odustati, ona nije nikakav obvezujući zakonski element, ona ne znači priznavanje duga. Ovako će proces na sudu trajati godinama, a grad neće moći raspolagati prostorom TEF-a dok proces traje- kaže Franko Vidović.

Joško Šupe istakao je tako slučaj sudskog procesa koji TEF vodi s tvrtkom Tehnomont.

–  Iako smo sigurni da je TEF u tom slučaju u pravu, sudski proces traje veće šest godina. Radi se o sredstvima od oko 60 milijuna kuna s kojima se ne može raspolagati dok sudski proces ne završi- rekao je Šupe.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.