Stipe Petrina traži smjenu predsjednika izbornog povjerenstva u Primoštenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stipe Petrina, primoštenski načelnik koji na predstojećim lokalnim izborima ide po svoj treći mandat, zatražio je od Državnog izbornog povjerenstva da smjeni predsjednika primoštenskog izbornog povjerenstva Krešimira Krnića zbog njegovog ‘nezakonitog i kriminalnog ponašanja’.

Petrina u dopisu kojeg je poslao DIP-u, a potom i medijima, pojašnjava kako je Krnić ‘nezakonito zadržao biračke popise za izbore za zastupnike u EU parlament i to iz razloga što politička stranka HDZ na tim izborima u Primoštenu dobila samo 130 glasova te su im popisi bili potrebni da vide tko od njihovih simpatizera i članova nije izašao na izbore’.

Kao drugu nepravilnost, načelnik navodi kako mu je Krnić 27. travnja odbio primiti kandidaturu za načelnika Općine Primošten s obrazloženjem kako tom prilikom moraju biti prisutni svi članovi sastava povjerenstva, što je opovrgnuo i sam DIP.

-Treći ‘incident’ dogodio se 30. travnja kada je Krnić izmjestio sjedište Općinskog izbornog povjerenstva na lokaciju koja odgovara HDZ-u – navodi Petrina dodajući kako ne postoji nalog DIP-a o premještanju sjedišta povjerenstva, a predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Sanibor Vuletin demantirao je informacije kako je on dao usmeni nalog za premještaj.

-Ovdje se bez sumnje radio o tome da Krnić namjerno i ciljano vrši pritisak na jednu od stranka u izbornom procesu, Nezavisnu listu Stipe Petrine, a pogoduje drugoj strani, odnosno HDZ-u te kao takav ne može biti predsjednik Izbornog povjerenstva – zaključuje Petrina.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.