S Rambom Amadeusom pokušat ćemo ‘zapaliti’ balkansku publiku

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Šibenski funky’n’roll bend Ti ritu piri pip krajem rujna zatvorit će se u studio i početi sa snimanjem drugog studijskog albuma. Nakon odlično primljenog prvijenca ‘Tritu tritu’, TRPP kreće u novo osvajanje regionalne publike, a u tome će im pomoći poznati crnogorski glazbenik Rambo Amadeus.
– Dogovor s Rambom napravljen je usmeno, ali ta suradnja ‘igra’ i to za stvar koja je ciljano napravljena za njega. Za tu ćemo pjesmu napraviti videospot i s njim pokušati ‘zapaliti’ balkansko tržište – objavljuje Nino Rak, basist i glasnogovornik benda.

DISKOGRAFSKA PAUZA

Album bi trebao ugledati svjetlo dan početkom 2013. godine, a čeka se veljača ili ožujak, odnosno svojevrsna diskografska pauza, kad je na tržištu manje novih izdanja.
– Trebamo odraditi još nekoliko ‘gaža’ i to je to. Nakon toga krećemo sa snimanjem drugog albuma. Za neke će taj materijal biti nov, ali šibenska publika čula je dio stvari jer ih sviramo zadnjih godinu dana. Na albumu će se naći još tri – četiri nove pjesme koje nikad prije nismo svirali – otkriva basist. ‘Transparentno’, ‘Ti nećeš nikada’, ‘Facebook monkey’ ili ‘Čuna’ dio su pjesama koje smo već čuli, a koje će naći svoje mjesto na novom albumu koji bi, prema Rakovim riječima, trebao sadržavati ukupno trinaest – četrnaest pjesama.
Novi uradak trebao bi donijeti i neke promijene, pa bi tako zvuk trebao biti više funky nego prvi, a tu su i ženski vokali čega dosad nije bilo.
– Za nas je svaka nova pjesma ‘pametnija’, ozbiljnija što se tiče aranžmana, ali to je otprilike isti ‘film’. Gradimo se kao bend. Osim toga, svaku novu pjesmu radimo tako da nam je zabavnije svirati jer ne možeš uvijek ponavljati onaj isti klasični ‘huljićevski’ recept – navodi, te dodaje kako će pjesme aranžmanski biti ‘proširene’, a izričaj nešto drugačiji.
– Ima barem četiri – pet pjesama gdje većina nas čuje da bi bilo super imati ženske ‘back’ vokale. Nije isključena mogućnost ni da postanu dio benda, barem za ozbiljnije svirke. Najluđe od svega je što smo dobili sedam – osam ponuda, ali nijednu iz županije. Javljaju se cure iz Istre, Zagreba, Metkovića, Dubrovnika, no poželjno je da su iz naše županije, uglavnom, zbog troškova – zaključuje.

‘TRIKE TRAKE’ ILI ‘FUNKCIJA’

Crnogorski glazbenik, ženski glasovi i nekoliko novih pjesama – kratki je rezime albuma koji ćemo s nestrpljenjem iščekivati, a dobro to znaju i diskografi koji već sad zovu u nadi da će TRPP ‘regrutirati’ u svoje redove.
– Diskografi su se počeli javljati, što je zanimljivo. Preživjeli smo taj prvi album, sad idemo na drugi. Unutar benda spominju se dva naziva albuma, ‘Trike trake’ ili ‘Funkcija’ pa ćemo vidjeti što će biti – otkriva Rak. Inače, bend je ponudio i slušateljima da sudjeluju u izboru naziva novog albuma, a glasanje se odvija putem društvene mreže Facebook. Sudjelovati mogu svi, a vremena ima do kraja godine.

Opremanje studija vrijedno 30 tisuća kuna
Kako bi snimanje novog albuma proteklo u što opuštenijoj atmosferi i kako bi se smanjili troškovi produkcije, članovima TRPP-a ljeto je bilo itekako radno.
– Super nam je što ovo ljeto mi nismo nikog pitali ni za jednu svirku. Ovo je bilo prvo ljeto da smo stalno svirali, da smo stalno bili ‘bukirani’. Svirali smo tri – četiri puta tjedno, cijelo ljeto i to od Zadra do Dubrovnika – pripovijeda Nino Rak, basist. Zaradu neće potrošiti, što bi se reklo, u ludo, a rezultati promišljenog postupanja s novcem trebali bi se vidjeti početkom 2013.
– Cijelo ljeto svirali smo da bismo mogli kupiti digitalnu opremu, klasični kućni digitalni studio koji se danas, u digitalno doba, ne srami ničega. Na kraju pjesme ionako ispadnu stvar produkcije. ‘Utukli’ smo trideset tisuća kuna u svu opremu. To smo napravili kako nam novac ne bi radio ‘tika – taka’ – objašnjava basist.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.