Profil zločinca: Tko je Dragan Paravinja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dragan Paravinja rođen je 10. prosinca 1969. godine u Zemunu u Srbiji. Kao mjesto prebivališta prijavio je Obrovac u Hrvatskoj.

Srbin je po nacionalnosti, posjeduje dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko. Završio je srednju školu te je po zanimanju vozač. Sutkinji Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikola, prilikom početka suđenja za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonie Bilić, danas nije znao reći je li još uvijek zaposlen u tvrtki ‘Godec beton’ iz Sesveta gdje je radio kao vozač.

VIŠESTRUKI SILOVATELJ OTAC JE DVOJICE SINOVA

Vojni rok služio je u JNA od 1988. godine. Sud je izvijestio da nema nikakvih primanja, a kao imovinu prijavio je kuću u izgradnji u Bilišanima Donjim u Hrvatskoj. Oženjen je te otac dvoje djece, punoljetnog sina Nikole te maloljetnog Luke. Od Županijskog suda zatražio je da mu se omogući kontakt s ocem Obradom i majkom Ružicom.

Pred sutkinju šibenskog suda stigao je u pratnji šest pravosudnih policajaca s lisicama na rukama koje su mu na početku glavne rasprave skinute. Obitelj maloljetne Antonie Bilić, oca Milu, majku Milku te sestre Anu i Katarinu, nije pogledao ni jednom. Obučen u plavu sportsku jaknu i traperice, vidno mršav i neobrijan odavao je dojam osobe koja točno zna što čini.

ŠIBENIK POD POLICIJSKOM OPSADOM

Šibenik je od jučer, 29. veljače, u poslijepodnevnim satima preplavljen policijom. Iako nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor kazala kako policije na ulici nema ništa više nego inače te se ne događa ništa neuobičajeno, mnogi su brojne policijske patrole povezali upravo s početkom suđenja Draganu Paravinji. Ne viđene mjere osiguranja zabilježene su i prilikom njegova izručenja Hrvatskoj.

Kako će se balkanski krvnik, optužen za dva pokušaja silovanja u Hrvatskoj, Antonie Bilić i djevojke iz Omiša te osuđen za pokušaj silovanja žene na Palama 2002. godine u BiH i silovanja u Srbiji, izjasniti o optužnici u slučaju maloljetne Drnišanke doznat ćemo za nešto više od 20 dana.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.