Nakon 12 godina čekanja bivše radnice Revije dobit će dio svojih potraživanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radnice Revije nakon 12 godina konačno bi mogle dobiti dio svojih potraživanja. Potvrdio je to danas stečajni upravitelj Revije, Ivan Rude. Naime, radnice bi mogle dobiti četvrtinu svojih potraživanja budući da su ‘sjela’ sredstva od prodaje stare Revijine upravne zgrade, pokraj Glazbene škole Ivana Lukačića, ukupno 3,3 milijuna kuna. Radnice se nadaju kako bi prve uplate trebale stići do kraja godine. Podsjetimo, ukupna potraživanja šibenskih ‘šalturica’ penju se na 13 milijuna kuna.

Na današnjoj sedmoj usmenoj javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Šibeniku nije bilo zainteresiranih kupaca za pogon Revije u Bilicama za koji se traži 24,5 milijuna kuna, no bude li pogon i prodan čitava sredstva od prodaje ići će Ministarstvu financija što nikako ne odgovara bivšim radnicima.

TRAŽI SE STRATEŠKI PARTNER

Stoga se traži strateški partner nakon čega bi se izradio stečajni plan preko kojeg bi se, barem djelomično, pokrenula proizvodnja u Reviji. Rude je danas izjavio kako uporno traži potencijalnog strateškog partnera preko svojih kontakata u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Jedina mogućnost isplate neisplaćenih plaća je novi partner i pokretanje proizvodnje oko čega su se danas složile sve strane – poručio je Vedran Uranija, pravi zastupnik radnica.

Iduće ročište u ovom slučaju zakazano je najkasnije za travanj iduće godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.