Milan Arnautović napustio SDP i najavio kandidaturu za gradonačelnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na konferenciji za novinare održane u srijedu, Milan Arnautović obznanio je kako više nije član SDP-a. Ovaj nekadašnji šibenski gradonačelnik u razdoblju od 2001. do 2003. godine i dugogodišnji član SDP-a, napustio je tu stranku, kako je istaknuo, zbog nezadovoljstva političkim i gradskim životom Šibenika, te najavio svoju nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Krešimirova grada.

NE TREBA VIŠE SDP-u

– Jedan od razloga mog nezadovoljstva leži i u činjenici da sam se nedavno kandidirao na natječaje za ravnatelje Nacionalnog parka Krka i za ravnatelja Nacionalnog parka Kornati. No, na te dužnosti izabrani su druge osobe, čime  je SDP poslao jasnu poruku kako im više ne trebam – kazao je Milan Arnautović.

Na odluku da se upusti u kandidaturu za šibenskog gradonačelnika na predstojećim svibanjskim izborima, dodao je Arnautović, ponukali su ga rezultati dosada provedenih predizbornih anketa.

PAKT PROTIV SDP-a I HDZ-a

– Prema posljednjoj relevantnoj anketi, u Šibeniku HDZ osvaja 26 posto, a SDP 18 posto glasova biračkog tijela. Dakle, ukupno te dvije stranke osvajaju tek 44 posto glasova, što govori da čak 56 posto Šibenčana neće glasovati ni za HDZ, ni SDP. Stoga sam spreman za dogovor sa svim drugim političkim strankama koji se nalaze u tih 56 posto glasova. Predlažem im da nakon što se provedu nove ankete, svi zajedno podržimo za gradonačelnika onog kandidata koji u tim anketama bude imao najveći postotak glasova, naravno izvan HDZ-a i SDP-a. Ako to budem ja, neću kandidirati svoju nezavisnu listu za Gradsko vijeće, kako ne bi konkurirao tim svojim političkim partnerima. No, ukoliko to bude osoba iz neke druge političke stranke ili neki drugi nezavisni kandidat, odustat ću od svoje kandidature za gradonačelnika – kazao je Milan Arnautović.

Kao svoje prednosti u mogućoj kandidaturi, Arnautović je spomenuo dugogodišnje iskustvo i znanje u funkcioniranju gradske uprave, a upitan za svoj izborni program kazao je:

– Svi predizborni programi su najobičnija prevara. Primjer je aktualne šibenske gradske vlasti koja iz svog predizbornog programa prije četiri godine, gotovo ništa nije ostvarila.


Pratite nas i na društvenim mrežama: