Gradskom parkingu dodijeljen brodski prijevoz do Krapnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradski parking, prema odluci Gradskog vijeća, po novome obavljat će brodski prijevoz na liniji 501 Brodarica-Krapanj. Iako je, naime, riječ o državnoj brodskoj liniji za koju svake godine se iz državnog proračuna izdvoji pola milijuna kuna, prema odluci Agencije za obalni linijski pomorski promet, održavanje linije morao je na sebe preuzeti Grad Šibenik ne bi li se zadržala spomenuta dotacija. Kako Gradski parking u svom vlasništvu nema brodove, a ima registriranu djelatnost u pomorskom prijevozu, ta je prepreka riješena današnjom odlukom šibenskog parlamenta.

Grad je dva broda , ‘Spužvar’ i ‘570 ŠB’ ex ‘Borac’, povjerio na upravljanje Gradskom parkingu uz naknadu od jedne kune.

– Linija Brodarica-Krapanj ne može funkcionirati bez državne dotacije, a Zakon o obalnom linijskom prijevozu točno propisuje koji brodovi mogu voziti na takvim linijama i oni koji su navedeni ne mogu voziti na Krapanj. Zakon je bio manjkav, država je dosada žmirila na oba oka te izdvajala otprilike pola milijuna kuna godišnje za tu liniju. Sada više nema žmirenja i stvar se morala uskladiti sa zakonom zbog čega je na sastanku u Ministarstvu pomorstva u travnju dogovoreno da državna dotacije ostaje ako se održavanje brodova prebaci u poslovanje gradskog komunalnog poduzeća – objasnio je pročelnik Odjela za komunalnu djelatnost Josip Živković.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.