ŽUPAN PAUK: Grad Šibenik nije dao ni lipe za zaštitu mora!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon vremenskih neprilika koje su dovele i do podizanja razine mora, u petak je u šibenskom kanalu u akciji bio eko-brod Županijske vatrogasne zajednice. Ovaj eko-brod kojeg je resorno ministarstvo dodijelilo na korištenje Šibensko-kninskoj županiji, šibensku luku i širi akvatorij čistio je od raznoraznog smeća koje je nanijelo olujno jugo. Tom prigodom improviziranu konferenciju za novinare na ‘mulu Krke’ održao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

– Prije dvije godine osnovali smo županijski Fond za zaštitu mora iz kojeg bi se trebale financirati djelatnosti čišćenja kompletnog akvatorija naše županije u situacijama kakvu smo imali ovih dana. Ministarstvo godišnje izdvoji u ovaj 200 tisuća kuna s kojima se financira hladni pogon županijskog eko-broda. Međutim, premda gradovi sa 40 tisuća kuna i općine sa 20 tisuća kuna imaju zakonsku obvezu sufinancirati Fond za zaštitu mora, rijetko koja jedinica lokalne samouprave je to dosad učinila. Stoga posebno apeliram i na Grad Šibenik da ispuni tu svoju zakonsku obvezu – kazao je župan Pauk.

Upravo zbog nedostatka novca u navedenom Fondu, upozorio je župan Pauk, eko-brodu nedostaje potrebita oprema, poput velikih mreža za skupljanje smeća, već se posao čišćenja mora obavlja ručno.


Pratite nas i na društvenim mrežama: