Grad Šibenik dodijelio 23 studentske stipendije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj vijećnici šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović svečano je potpisao ugovore o stipendiranju između Grada Šibenika i 23 studenta koji su u ovoj akademskoj godini ispunili natječajne uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu iz gradskog proračuna

Studentsku stipendiju iz kategorije deficitarnim zanimanja u mjesečnom u iznosu od dvije tisuće kuna primat će ‘matematičarka’ Luca Olivari. Ostala 22 studenta i studentica imaju pravo na stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno, a to su: Karla Nižetić, Barbara Anđelić, Katarina Nanjara, Filip Reškov, Mirjana Bilušić, Franka Palada, Marko Spahija, Ivan Mišura, Toni Škugor, Kristina Bačelić, Antonia Maleš, Dijana Pletikosa, Martina Rak, Nina Pivčević, Jakov Roško, Ivana Mikulandra, Matea Relja, Petra Dželalija, Lorena Grubišić, Kristina Bračić, Ante Martinović i Zlatka Mikulandra.

S ovim  studentima koji su potpisali ugovore, Grad Šibenik stipendira ukupno 41 studenta, među kojima je šestero iz prijateljskog grada Vukovara.

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović poželio je studentima uspjeh u školovanju, te napomenuo da Grad Šibenik radi na stvaranju uvjeta za otvaranje radnih mjesta kako mladi Šibenčani po završetku studija ne bi napuštali rodni grad. Na dodijeljenim stipendijama u ime studenata zahvalio je Jakov Roško.


Pratite nas i na društvenim mrežama: