EBRD zajmom od 10 milijuna eura financira izgradnju kolektora u istočnom dijelu grada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vodovod i odvodnja d.o.o i Grad Šibenik potpisali su danas ugovor s Europskom bankom za obnovu i razvoj za realizaciju projekta izgradnje kolektora u istočnom dijelu grada. EBRD je odobrila gradu Šibeniku zajam u iznosu od 10 milijuna eura kojim će se sufinancirati proširenje mreže otpadnih voda.

Povrat kreditnih sredstava osiguravaju Hrvatske vode Zagreb u iznosu od 90 posto, a Vodovod iz naknade za razvoj odvodnje u iznosu od 10 posto. Ovim ciljanim ulaganjem sredstava EBRD-a u poboljšanje infrastrukture otpadnih voda, omogućit će se Vodovodu proširenje postojeće kanalizacijske mreže i vođenje vodoopskrbnog sustava u skladu s EU i nacionalnim standardima.

Izgradnjom ovog kanalizacijskog sustava na istočnom području grada omogućit će i se daljnji razvoj poslovnih zona ‘Ražine – TLM’ i ‘Podi’.

– Ulaganjem EBRD-a u nadogradnju kanalizacijske mreže doprinijet će se boljoj kvaliteti života Šibenčana te će pomoći gradu u realizaciji turističkih potencijala – izjavila je Zsuzsanna Hargitai, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku.

Gradonačelnik Ante Županović napomenuo je kako izgradnja kolektora u istočnom dijelu grada predstavlja podizanje civilizacijskih normi i kvalitete života  građana kao i impuls daljnjem gospodarskom razvoju Šibenika.

FOTO: Grad Šibenik


Pratite nas i na društvenim mrežama: