Dr. Burić: Šibenska bolnica neće ostati bez lijekova!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska bolnica 1. travnja neće ostati bez lijekova, poručio je ravnatelj OB Šibenik dr. Željko Burić nakon što su mediji objavili da će isporuka lijekova biti obustavljena ili smanjena za 17 hrvatskih bolnica, među kojima i šibenskoj bolnici.  Veledrogerije su se odlučile na obustavu lijekova zbog nagomilanih dugovanja i računa koji nisu plaćeni više od petsto dana. Spominje se kako će u prekidu isporuke biti lijekovi za dijalizu, trudnice i stanje u kojima je ugrožen život.

OBROČNA ISPLATA ŠIBENSKE BOLNICE

– Neće doći do ograničenja isporuke lijekova! Mi već dugo radimo u dogovoru s jednom veledrogerijom na način da se lijekovi plaćaju obročno, a dogovoreno je da je mjesečni iznos veći nego što je naručena količina lijekova. Drugim riječima, više platimo nego što naručimo, ali smo tako nagrizali stari dug – izvijestio nas je dr. Burić nakon što je u javnost izašao ultimatum veledrogerija zbog čega su se uzbunili brojni pacijenti.

– S veledrogerijama Medika i Phoenix farmacija pojačali smo mjesečnu otplatu i ispunili njihove tražene kriterije, stoga nema govora o obustavi lijekova – poručuje ravnatelj dodajući kako su financije šibenske bolnice uredne i stabilne od 2008. godine.

Nagomilana dugovanja hrvatskih bolnica te neplaćeni računi veledrogerijama bit će tema sastanka u Ministarstvu zdravlja koji je sazvan za idući tjedan.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: