Dio programa ovogodišnje ‘Musice appassionate’ u Sokolarskom centru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svečano otvorenje petog po redu festivala klasične glazbe ‘Musica appassionata’ najavljeno je za 13. srpnja kada će s početkom u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske prvi put u Šibeniku koncert održati Zagrebačka filharmonija pod vodstvom dirigenta Ignata Mihnea i nastup solistice Monike Leskovar. Mini jubilej predstavila je umjetnička voditeljica festivala, Nera Gojanović – Kljajić.

– Kao što znate musica appassionata ili strastvena glazba, izraz je koji svima nešto govori o manifestaciji koja jest. Kroz ovih nekoliko godina u Šibeniku su gostovali najeminentniji glazbenici, ansambli i umjetnici – prisjetila se Gojanović – Kljajić što je Krešimirovom gradu podario festival klasične glazbe koji je ‘startao’ kao svojevrsni pilot projekt, projekt s velikom dozom entuzijazma.

APPASIONATA U SOKOLARSKOM CENTRU

Nakon Zagrebačke filharmonije, dva dana kasnije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku nastupit će slovenski Ars Tango i suradnji s violinistom Stefanom Milenkovićem i harmonikašem Markom Hatlakom.

– Riječ je o posebnom projektu Stefana Milenkovića u suradnji s Ars Tangom i plesačkom paru. Radi se o jednom vrlo zanimljivom projektu gdje ćemo svjedočiti različitim umjetnostima, interakciji glazbe i plesa – najavila je voditeljica festivala. Novost ovogodišnjeg festivala je i glazbeni program koji će se održati u Sokolarskom centru, u Dubravi.

– Napravili smo jedan iskorak iz grada. Koncert Gudačkog kvarteta Rucner bit će održan u Sokolarskom centru. Ta prirodna pozornica me naprosto oduševila – priznala je Gojanović – Kljajić, pa se će koncert gudačkog kvarteta van grada održati 18. srpnja. Šest dana kasnije Vimadean duo održat će koncert u Klaustaru samostana i crkve sv. Frane, a 30. srpnja, u klimatiziranoj unutrašnjosti crkve Gospe van Grada koncert će održati mladi gitarist Petar Čulić.

ZATVARANJE FESTIVALA

Čast da zatvore festival klasične glazbe pripala je Piazzolla kvintetu koji će se 4. kolovoza održati na Trgu četiri bunara.

– Mislim da je ovo jedan od koncerata koji će izazvati veliko zanimanje javnosti – uvjerena je ravnateljica šibenskog HNK, dodajući da po završetku festivala, djelatnici šibenskog teatra odlaze na zasluženi kolektivni odmor, no vraćaju se nakon dvadeset dana kako bi podržali 6. vocal masterclass. Dodajmo i to da je ulaz na koncerte u sklopu ovogodišnje ‘Musice appassionata’ besplatan, osim na nastup Zagrebačke filharmonije, Stefana Malenkovića i Ars Tanga, te Piazzola kvinteta. Cijene ulaznica kretat će se od 50 do 80 kuna, što je, upozorava Gojanović – Kljajić, vjerojatno najjeftinije u Hrvatskoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.