Cilj mi je povezati sve šibenske PR stručnjake

Ana Gojanović Rakić od prošlog petka tajnica je dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Na ovu je poziciju bivša pročelnica Ureda gradonačelnika Šibenika,m danas zaposlenica Grada, imenovana nakon provedenih izbora na kojima je za predsjednicu dalmatinskog ogranka udruge imenovana pročelnica Ureda gradonačelnika Splita Ivana Viđak Bjedov, a za tajnicu iz Grada Šibenika.

– Meni osobno ovaj angažman znači mnogo; prije svega kao priznanje kolega iz HUOJ-a koji su me kontaktirali i potakli da se uključim u rad Udruge. Mislim da je to i svojevrsno priznanje mom dugogodišnjem radu u odnosnima s javnošću i ja ne krijem i danas da sam taj posao voljela raditi i da je on ostao i dalje moj poslovni izazov i životni poziv – komentirala je Ana Gojanović Rakić.

NIZ INICIJATIVA

Otkad je Aleksandra Kolarić na čelu Udruge, nastavila je, pokrenuto je niz inicijativa, formirane su brojne sekcije i odbori koji se bave aktivnostima koje imaju za cilj podići razinu percepcije odnosa s javnošću radi što veće profesionalizacije same struke. Jedna od najvažnijih aktivnosti je upravo priprema projekta certificiranja ljudi koji nisu završili specijalističke studije iz odnosa s javnošću, a rade ili žele raditi taj posao. Drugim riječima, nastavlja Gojanović Rakić, netko tko je završio pravni ili ekonomski fakultet trebat će proći obuku i položiti ispit, odnosno dobiti certifikat iz odnosa s javnošću.

– Misija HUOJ-a je u konačnici postati javni glas struke, poticati raspravu o profesionalnosti i etičnosti u odnosima s javnošću i time stvarati bolju percepciju o onome što PR-ovci rade, a što se nerijetko ili ne zna ili se zna ali se krivo tumači.Gotovo 80% članstva je koncentrirano u Zagrebu, a prošlotjednim izborima u podružnicama željelo se potaknuti umrežavanje PR-ovaca i u drugim sredinama. Ovo su tek počeci stvaranja mreže u Dalmaciji, s tim da moram kazati kako su Splićani i Zadrani brojniji u članstvu HUOJ-a, no sada moramo zajedno raditi na našoj dalmatinskoj mreži – vali Gojanović Rakić.

UMREŽITI SVE

Predsjednica Ivana Viđak Bjedov će, nastavlja, uz njezinu podršku i podršku ostalih članova izraditi godišnji plan u sklopu kojeg bi i u Šibenik trebala stići neka stručna predavanja i seminari.

– Moja želja je umrežiti sve one koji u našoj županiji rade bilo koji segment posla koji se tiče odnosa s javnošću, ne samo u lokalnoj vlasti, nego i hotelskim kućama, nacionalnim parkovima, marinama, privatnim agencijama. Pa i one koji rade marketing ili uređuju internetske stranice, portale… Jer sve je to komunikacija. Na kraju krajeva, smisao udruga je i učenje i druženje i razmjena znanja, a odnosi s javnošću su nešto što se uči trajno i nikada ne možeš reći: ‘E, sad sam savršen i sve znam’ – zaključuje Ana Gojanović Rakić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.