Bunari ‘propjevali’ u šibenskom zatvoru!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tijekom proteklih božićno-novogodišnjih blagdana, popularna vodička klapa Bunari nastupila je na brojnim prigodnim koncertima diljem Šibensko-kninske županije. A jedan od njih bio je posve nekonvencionalan te će im posebno ostati u sjećanju. Naime, Bunari su održali premijerni blagdanski koncert i u šibenskom zatvoru, naravno, bez naknade.

SLUČAJNA IDEJA

U dvorani-kapelici okupilo se oko pedeset zatvorenika koji su se na trenutak vratili u normalni život, uživajući u božićnim i drugim pjesmama pobjednika superfinala omiškog Festivala dalmatinskih klapa.

– Na ovu ideju došlo se posve slučajno. Jedan član naše klape poznaje djelatnicu šibenskog zatvora i u njihovim kontaktima pao je prijedlog da održimo koncert u zatvoru, što su prihvatili svi članovi klape. Moram priznati kad smo odlazili na koncert i nije baš bilo ugodno. No, vrlo brzo smo se osjećali kao da smo negdje na nekoj normalnoj pozornici – kazao nam je Marko Juričev-Martinčev, predsjednik i prvi bas Bunara.

ODUŠEVLJENJE MEĐU ZATVORENICIMA

I zatvorenici su, otkrio je, bili oduševljeni.

– Među njima bilo je poprilično emocija, pa čak i suza. Bilo je s njihove strane i brojnih glazbenih želja za njihovu dušu koje smo im sa zadovoljstvom ispunili – kazao nam je Juričev-Martinčev.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.