Bulata USKOK tereti zbog glisera i darova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako u svom priopćenju ne navodi imena i prezimena osumnjičenika, USKOK je danas objavio zbog čega sumnjiči ravnatelja Nacionalnog parka Krka Željka Bulata.

GLISER KUPIO PO NIŽOJ CIJENI

Istražitelji, naime, sumnjaju da je Bulat u svojstvu prvoosumnjičenika tijekom 2011. i 2012. godine od drugoosumnjičenika (37-godišnjeg vlasnika trgovačkog društva) zatražio da za njega, po nižoj cijeni, kupi gliser, ugradi vanbrodski motor, opremi ga drugom opremom, ali da gliser potom registrira na ime svoje tvrtke. Bulat mu je ponudio cijenu glisera plaćati periodično do konačne otplate, na što je 37-godišnjak i pristao, a Bulat za sebe pribavio korist od 53 tisuće kuna.

Također je 37-godišnjaku zauzvrat obećao i realizirao izbor njegove tvrtke kao najpovoljnijeg ponuđača za nabavu opreme za nacionalni park omogućivši mu pri tom naplatu neuobičajeno visoke trgovačke marže od čak 29 posto čime je trgovačkom društvu, na štetu nacionalnog parka, pribavljena protupravna imovinska korist od najmanje 85.251,10 kuna.

POKLONI ZA POSAO U NACIONALNOM PARKU

Nadalje, Bulat je od trećeosumnjičenika 42-godišnjeg vlasnika obrta iz Bilica kao protuslugu za sklapanje ugovora o izvođenju radova u nacionalnom parku, primio razne poklone.

O kojim je poklonima riječ, USKOK ne navodi, ali je od istražnog suca Županijskog suda u Splitu zatraženo određivanje  istražnog zatvora protiv Bulata.


Pratite nas i na društvenim mrežama: