Bivši ministar Mario Kovač opet politički aktivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova politička opcija, platforma ‘Loza’, koja je okupila ‘odbjegle’ članove šibensko-kninskog HSP-a predstavila je danas svog novog člana Maria Kovača. Ministar prometa u Vladi Ivice Račana, bivši član HSLS-a istaknuo je kako se ‘Lozi’ pridružio jer je, kaže, Šibeniku neophodna alternativa protiv erozije svih društvenih slojeva u gradu.

– Tendencija je da ‘Loza’ bude udruga građana koja neće skrivati političke ambicije – kazao je.

Premda je neko vrijeme bio u političkoj ‘mirovini’, Kovač priznaje kako je uvijek bio na raspolaganju mladim, obrazovnim HSP-ovcima, a ‘Lozi’ se pridružio zbog razočarenja u stranačke politike.

GRAD MORA POKAZATI SOCIJALNU KOMPONENTU

– Najznačajnija društvena tema ovih dana je poskupljenje cijena gradskih vrtića. U vremenima socijalne destabilizacije društva nije mudro ni oportuno podizati cijenu vrtića za 20 posto. To je tim više zabrinjavajuće jer se radi o socijalnom pravu obitelji – osvrnuo se Kovač na odluku šibenske gradske vlasti da prosječno poveća cijene vrtića za 100 kuna.

– Lokalna samouprava mora pokazati socijalnu komponentu stoga su morali razmisliti o injektiranju proračunskih sredstava u zadržavanje cijena vrtićke usluge umjesto da se ulazi u kozmetičke projekte, poput plaže Banj  – napomenuo je novopečeni član ‘Loze’ dodajući kako u nedostatku kapitalnih projekata izvršna vlast u posljednjoj godini svog mandata novce troši na kozmetičke projekte.

Njegovom stajalištu pridružio se i nezavisni gradski vijećnik, bivši HSP-ovac Ante Gaćina.

– Glasovao sam protiv podizanja cijene gradskih vrtića jer je to u suprotnosti sa politikom nataliteta i demografije Šibenika – kazao je Gaćina koji je zamjerio pojedinim vijećnicima oporbenog HDZ-a što su napustili sjednicu Gradskog vijeća kako bi vladajući imali relativnu većinu prilikom donošenja ove odluke.

LOŠI UVJETI ŽIVOTA U CRNICI

Nositelj Nezavisne liste Crnica te član inicijativnog kruga ‘Loza’ Dalibor Perak na koncu se osvrnuo na situaciju u toj gradskoj četvrti. Poručio je kako u Crnici, iako broji gotovo 5 tisuća stanovnika, još uvijek ne postoji adekvatan dječji vrtić, a tek je nedavno izgrađeno prvo dječje igralište.

– Uz najavljeno poskupljenje cijena javnog gradskog prijevoza, uvjeti života u toj četvrti sve su lošiji i lošiji – zaključuje Perak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.