Bit će objavljen u 'Antologiji suvremenih kratkih književnih formi'

Tekst ‘Ono što se ne smije’ šibenske književnice Ane Bilić uspješan u Skopju

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Književnica za djecu Ana Bilić bilježi uspjeh na Međunarodnom festivalu suvremenih književnih formi u Skopju. Njezin tekst ‘Ono što se ne smije’ bit će objavljen u ‘Antologiji savremenih književnih formi’.

Izdavačka kuća Feniks, Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju ‘Makedonija prezent’ i Institut za nauku, alternativu, kulturu i umetnost – INAKU iz Skoplja, raspisali su natječaj za prvi Međunarodni festival kratkih književnih formi, na koji je književnica Bilić i prijavila svoj tekst, sasvim drugačiji od onog što inače piše. Iako se bavi dječjom književnošću, odlučila je napisati tekst za odrasle, što se pokazalo iznimno uspješno.  Riječ je o tekstu koji na subverzivan način propitkuje današnje društvo i našu spremnost da prihvatimo one drugačije od nas.

Na natječaju za festival sudjelovali su autori iz Makedonije i inozemstva s jednim svojim neobjavljenim radom (poezija, proza, kritika, esej, drama). Autori sa EX YU prostora radove su dostavljali na materijskom jeziku, dok ostali autori pored materinjeg jezika radove i sa prijevodom na engleski jezik. U svih pet kategorija (poezija, proza, kritika, esej, drama) izabrani su najbolji autori koji će biti nagrađeni, certifikatom o sudjelovanju i nekoliko izdanja Antologije suvremenih kratkih književnih formi.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.