Radio Šibenik ustupio prostor mladim umjetnicima

Likovne frekvencije izložbeni je ciklus u kojem će se u prostorijama Radio Šibenika predstavljati mladi umjetnici splitske Umjetničke akademije. Riječ je o zajedničkom projektu Radio Šibenika i Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost putem Umjetničke akademije u Splitu.

U radijskim prostorijama umjetnici će izlagati svoje radove, a građani će izložbu moći pogledati svakog dana od 7 do 12 sati i od 15 do 18 sati. Prva u nizu izložbi bit će otvorena 20. veljače u 19 sati, a led će probiti mlada Šibenčanka Lana Stojićević, studentica završne godine akademije.

STUDENTI ODUŠEVLJENI

Ovaj hvalevrijedan projekt ima za cilj povezati umjetnost i medij te dati prostora mladim, neafirmiranim umjetnicima da se predstave široj publici. Barbara Gaj, asistentica na splitskom Odsjeku za likovnu kulturu, kazala je kako su studenti oduševljeno primili spomenuti projekt s obzirom na to da im on pruža da izlažu svoje radove jer većina njih nema priliku predstaviti se javnosti do diplomskog rada.

– Zbog recesije nastupile su brojne restrikcije na polju kulture, stoga mi nismo u mogućnosti objavljivati kataloge i plakate ili reklamirati mlade umjetnike putem medija  – napomenula je Gaj. Očekuje se da će u kalendarskoj godini svoje radove šibenskoj publici predstaviti šest autora, a nakon izložbe naše gore lista, Lane Stojićević, svoj bi talent trebali predstaviti studenti Odsjeka za kiparstvo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.