Provjerite što vas čeka

Odličan tjedan u Arsena: Ne propustite novi hit Mračna kći, a na rasporedu je još odličnih filmova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uz koncert Maje Posavec koja se u Kuću umjetnosti Arsen vraća u petak 14. siječnja, ovog puta koncertnom promocijom albuma Bye Bye Saturn, na tjednom rasporedu Arsena su novi filmski naslovi i programi za djecu koji se nastavljaju održavati po ustaljenom ritmu.

ART KINO ARSEN

U srijedu 12. siječnja u repriznom terminu (18 sati) na rasporedu je regionalna uspješnica Toma, a u onom kasnijem, u 21 sat slijedi zagonetna psihodrama nastala prema istoimenom kratkom romanu Elene Ferrante, Mračna kći.

Redateljski prvijenac holivudske glumice Maggie Gyllenhaal u Veneciji joj je donio nagradu za najbolji scenarij, a glavnu ulogu tumači Olivia Colman.

U subotu 15. siječnja od 18 sati na velikom se platnu prikazuje potresan film Jasmile Žbanić, Quo vadis, Aida?, dok od 20.30 sati možete pogledati novi film redatelja Paula Thomasa Andersona, Licorice Pizza.

Ova optimistično-nostalgična teen komedija, koja secira holivudsku industriju 1970-ih, ispunjena je dobro poznatim ritmovima rock klasika Davida Bowieja, Paula McCartneyja, Cher i Sonnyja i drugih.

Filmski se program nastavlja i u nedjelju, 16. siječnja jutarnjom filmskom matinejom za djecu. Danski animirani film Tvornica snova kroz uzbudljivu priču o snovitom svijetu mašte upoznaje najmlađe s izazovima i prednostima suvremenih obitelji.

Radnja prati mladu Minnu čiji se život naglo mijenja kada se u obiteljski dom usele tatina nova zaručnica Helena i njezina zločesta kćer Jenny. Minna zlorabi svoju novootkrivenu sposobnost da stvara i kontrolira snove drugih ljudi kako bi naučila svoju dosadnu polusestru lekciju, a kako se nastavlja njihova avantura od 11 sati mogu popratiti djeca svih uzrasta s obzirom da je film sinkroniziran na hrvatski jezik.

Dan ranije na istom mjestu, u isto vrijeme (15.siječnja od 11 sati), djeca mogu pogledati lutkarski mjuzikl Mudra glava maloga mrava koju donosi splitska Produkcija Z. Predstava autora Ive Lešića donosi priče o tratinčici, suncu, ljetu, pčelama, a i bubamarcu te svemu onome što simbolizira proljeće, odnosno buđenje prirode i svih njezinih ljepota.

Detaljne informacije i ulaznice za sve programe možete pronaći na web stranici kucaarsen.hr, a novosti pratiti putem Facebook i Instagram profila Kuće umjetnosti Arsen.


Pratite nas i na društvenim mrežama: