Jednodnevni muzej

‘Muzej odbačenih predmeta’ predstavlja privremeni postav u Kninu i na Zlarinu te poziva mještane na suradnju

Jednodnevni ‘Muzej odbačenih predmeta’ imat će svoj privremeni postav 27. srpnja u klubu A3 u Kninu te 31. srpnja u Galinoj rivi na Zlarinu.

Kroz osmosatno radno vrijeme, od 9 do 17 sati, autorice će od mještana i gostiju prikupljati i zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati je predviđeno otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti te nesvakidašnje muzejske eksponate.

Taj interdisciplinarni projekt premijeru je imao lani u Velikoj Gorici, a osmislile su ga velikogoričanke Ana Katulić iz obrta Platforma i Irena Bočkaj iz udruge Trećeprostor koje su u lokalnim sredinama partnere pronašli u Turističkim zajednicama, gradskim Uredima za kulturu kao i udrugama koje djeluju na tom području. U sklopu programa Razvoj publike u kulturi, sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo Kulture.

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost. Mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na  izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i  ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti  tako da nema straha od virusa – poručuju autorice projekta.

Predmeti će biti objavljeni i u virtualnom Muzeju na www.mop.show gdje već sada možete pogledati neke od predmeta koji još uvijek traže svoje vlasnike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.