Osmo izdanje festivala

‘Mali Tribunj postaje veliki’: Ovogodišnju Papandopulijanu otvara Zagrebački kvartet, nastupa i Sandra Bagarić

Tribunj će osmu godinu zaredom biti domaćin Papandopulijane, trodnevnog festivala posvećenog životu i djelu Borisa Papandopula. Festival počinje u četvrtak, a otvorit će ga svojim nastupom najpoznatiji gudački ansambl u nas, a to je Zagrebački kvartet s novom postavom s početkom u 21 sat, rečeno danas na konferenciji za medije u Hotel Palace Heritage  na kojoj su bili Marijan Modrušan, umjetnički voditelj Festivala, donačelnik Općine Tribunj Antonio Perkov, muzikologinja Ljerka Orešković Herman te direktorica Turističke zajednice Tribunj Josipa Jerkov.

– Na otvorenje će nam doći i violinistica Danae Papamattheou – Matschke rođena u Ateni kao i njen otac Uwe Matschke koji je ostvario izvanrednu karijeru kao pijanist. Inače, Danae svira na viloni napravljenoj 1776. godine. Programski smo se orijentirali na suradnike, a prije svega tu mislim na Ljetnu orguljašku školu u Šibeniku u okviru koje će biti održan treći koncert, 9. kolovoza – ističe Modrušan.

U okviru festivala bit će obilježena i  250. obljetnica Ludwiga van Beethovena koju slavi cijeli svijet, a drugi dio koncerta otvorenja pripada operetnoj pjevačici Sandri Bagarić i njenom suprugu Darku Domitroviću.

Drugi koncert je bit će održan 7. kolovoza u Kulturnom centru Tribunj u 21 sat, a na njemu će nastupiti Danae Papamattheou – Matschke koja će izvesti Hrvatsku sonatu Borisa Papandopula.

– Započeta je i jedna inicijativa o suradnji Općine Tribunj i Bad Honnefa, grada u kojem je Papandopulo rođen. Na zimu će biti pripremljena i prostorija, blizu kuće u kojoj je živio gdje će posjetitelji moći vidjeti skladateljeve predmete – kazao je Perkov.

Dodajmo, još kako prvi puta Papandopulijani neće nazočiti udovica pokojnog Borisa, ali kako je kazala dogodine će vratiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.