Izložba Lane Stojićević u prostorijama Radio Šibenika

Izložbeni ciklus Radio Šibenika ‘Likovne frekvencije’ započinje večeras u 19 sati. Čast da se prva predstavi šibenskoj publici dobila je mlada Šibenčanka Lana Stojićević. 22-godišnja studentica slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu izložit će ciklus grbova nogometnih klubova HNL-a i goblene na temu medija.

BURZA I POLITIČARI NA GOBLENU

– Radom ne kritiziram nogomet, samo postavljam pitanje čemu nogomet zaslužuje toliku pažnju medija za razliku od npr. kulture, ali i u odnosu na druge sportove. Također, želim ukazati na problem nasilja i pretjeranog rivalstva među navijačima različitih klubova – kaže mlada umjetnica. U drugom radu predstavlja suvremene goblene te tom zastarjelom tehnikom prikazuje suvremene motive preuzete iz medija: burzu, političare i nogometaše.

Podsjetimo, ‘Likovne frekvencije’ su zajednički projekt Radio Šibenika i splitske Umjetničke akademije u kojem će šibenski radio ustupiti svoj prostor mladim neafirmiranim umjetnicima ne bi li se oni predstavili široj javnosti.

Građani će izložbu moći pogledati svakog dana od 7 do 12 sati i od 15 do 18 sati. Prostorije Radio Šibenika nalaze se na rivi, Obala palih omladinaca 4.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.