Hrvatska bira novi saziv Sabora

Prve izlazne ankete: HDZ-u 61 mandat, Restart koaliciji 44

Pratite nas i na društvenim mrežama:

HDZ, prema izlaznim anketama osvaja osam mandata u IX. izbornoj jedinici, a Restart koaliciji pripadaju tri zastupnička mjesta. Dva mandata u devetoj izbornoj jedinici osvaja i Domovinski pokret, a Mostu pripada jedan mandat.

HDZ, prema prvim izlaznim anketama, relativni je pobjednik parlamentarnih izbora s osvojenim 61 mandatom. Restart koaliciji pripadaju 44 mandata, Domovinskom pokretu 16, a koaliciji Možemo osam, jednako kao i koaliciji čiji je predvodnik Stranka s imenom i prezimom (STRIP) te Most. Pametno i Fokus osvajaju tri mandata.

Ukupna izlaznost u našoj izbornoj jedinici je 33,72 posto birača.

U Sabor sigurno ulazi Ivan Malenica, dosadašnji ministar uprave, i Nediljko Dujić koji je bio šesti na listi, a zasad novi mandat nije izborila dosadašnja saborska zastupnica i bivša vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

I Franku Vidović zagarantiran je ulazak u Sabor, ali s liste Restart koalicije zasad nema nikoga drugog iz Šibensko-kninske županije. Podsjetimo, tek je Ljubica Kardum na petom mjestu njihove liste, što prema izlaznim anketama ne daje prolaznu ocjenu za Sabor.

Hrvoje Zekanović ponovno će u saborske klupe, ali ovaj put s liste Domovinskog pokreta.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: