I dalje ne tako rigorozne kao u ostatku Europe

Zaoštravanje blage politike epidemioloških mjera: Švedska uvodi strože mjere uoči blagdana

Arhiva/ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako je Švedska od početka pandemije koronavirusa vodila poprilično blagu politiku kada je riječ o epidemiološkim mjerama, čini se da im je to sada došlo na naplatu jer uvode sedam novih, strožih mjera, piše Rtl.hr.

Ipak, te mjere se u većini drugih europskih zemalja ne bi smatrale nimalo rigoroznima, pogotovo ne u ovom stadiju borbe protiv koronavirusa kada kontinentom vlada treći val.

I dok su u Hrvatskoj, ali i u bojnim drugim zemljama kafići već odavno zatvoreni, Šveđani tek sad donose odluku da od Badnjaka kafići i barovi ne smiju prodavati alkohol iza 20 sati, a do sada je zabrana vrijedila od 22 sata.Osim kafića, i dalje su otvoreni restorani, a umjesto osmero gostiju, sada će ih za stolom sjediti maksimalno četvero.

Teretane i trgovački centri ostaju otvoreni, ali će se ograničiti broj ljudi u njima.

Prema preporuci švedske Agencije za javno zdravstvo, online nastava produžena je do 24. siječnja, a do tada ostaju zatvoreni i bazeni, knjižnice te muzeji.

Iako je u Hrvatskoj pod normalnim da se u tramvaj ili autobus ne ulazi bez maske, Šveđani će tek oko 7. siječnja dobiti preporuke za nošenja maske u javnom prijevozu.

Građanima je od prije preporučeno da, ako je to izvedivo, rade od kuće, a sada je preporuka i dodatno pojačana.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: