U Švicarskoj zatvaraju trgovine, kafiće i restorane do kraja veljačeFoto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay

Švicarska će u ponedjeljak zatvoriti sve trgovine osim onih s nužnim potrepštinama, objavila je u srijedu vlada koja je više tjedana oklijevala primijeniti strože mjere.

Vlada je također objavila u srijedu da tvrtke moraju odrediti zaposlenicima da rade od kuće koliko god je moguće. Te mjere, koje se uvode kasnije nego u ostalim europskim državama, čine se nužnima radi suzbijanja novih sojeva koronavirusa, piše dpa.

Osim toga vlada će produljiti sadašnje zatvaranja restorana, teretana i kulturnih objekata još pet tjedana, do kraja veljače.

– Ovo je bolno i ponekad izaziva ljutnju. To je u ljudskoj naravi- rekao je predsjednik Guy Parmelin.

Unatoč novim i produljenim ograničenjima, većina švicarskih škola i skijališta ostala je otvorena.

Savezni ured za javno zdravlje zabilježio je 3001 novi slučaj zaraze koronavirusom u srijedu. Broj zaraženih na 100.000 ljudi tijekom 14 dana stoji na 477,5 – mnogo više od 155, koliko je u susjednoj Njemačkoj, prenosi Dnevnik.hr

Švicarska očekuje treći val COVID-19 u veljači zbog novoga, zaraznijeg soja virusa koji se proširio iz Britanije, rekao je ministar unutarnjih poslova Alain Berset.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.