Društvene mreže

Biden napao Facebook da ‘ubija ljude’ dezinformacijama o cjepivima, no iz Facebooka poručuju: ‘Tražite žrtvenog jarca. Mi nismo krivi za vaš neuspjeh’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Između američkog predsjednika Joea Bidena i društvenih mreža, među kojima je najprozvaniji Facebook, izbio je sukob. Američki predsjendik prozvao je Facebook da ‘ubija ljude’ šireći dezinformacije o cjepivima, no iz Facebooka su iznijeli brojke, koje govore nešto posve drugo, piše Zimo.hr.

Facebook je odgovarajući na optužbe američkog predsjednika Joea Bidena i njegove administracije da ‘ubijaju ljude’ širenjem dezinformacija o cjepivima, odgovorio tako što ističu porast prihvaćanja cjepiva na svojoj platformi između 10 i 15 posto od siječnja ove godine.

Podaci pokazuju da 85 posto Facebook korisnika u SAD-u su cijepljeni ili se žele cijepiti protiv COVID-19, napisao je u objavi na Facebookovom blogu Guy Rosen, podpredsjednik odjela za integritet te tako odbacio Bidenove optužbe da ta društvena mreža pridonosi širenju dezinformacija o cjepivima.

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: