Pripadnici Hrvatske vojske darovali krv u ZemunikuFoto: HRZ/ I. Dundović
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je organizirana u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar, a prikupljene su 32 doze krvi.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pukovnik Krešimir Ražov, istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin.

– Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi se obilježava danas pa smo se i mi, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uključili u obilježavanje. Svjedoci smo u vremenu u komu živimo da se humanost gradi upravo kroz ovakve aktivnosti. Dobrovoljno darivanje krvi zapravo je odlika spremnosti pripadnika Oružanih snaga RH da se daruje za drugog, za čovjeka u potrebi. Svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos za ljude u potrebi – poručio je pukovnik Ražov.

Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku odazivaju tri puta godišnje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: