Na sjednici vlade

Plenković: ‘Produljujemo rok za popis stanovništva, a minimalac povećavamo od nove godine’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U tijeku je sjednica Vlade, na dnevnom redu su rebalans državnog proračuna za ovu godinu i prijedlog proračuna za 2022. te nove makroekonomske projekcije ali i prijedlog odluke o produženju roka za provedbu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako je važna odluka o produljenju roka za popis stanovništva obzirom na okolnosti epidemije, javlja RTL.hr.

– Popisivači nailaze na teškoće pri popisivanju. Rok se produljuje do 14. studenog da se do mira dovrši popis po manjim džepovima koji su preostali, da bude napravljen na najbolji mogući način – kazao je.

Također je rekao da će danas donijeti odluku koja se odnosi na povećanje minimalne plaće od 1. siječnja iduće godine.

– Mi smo temeljito raspravili sve opcije na stolu i procijenili smo da u ovim okolnostima se poveća na 3750 kuna, time će ona biti i lako pamtljiva, to je 500 eura. Time po prvi put podižemo minimalac iznad 50 posto prosječne neto plaće. Prosječna neto plaća u kolovozu je bila 7118 kuna, a medijalna plaća je bila 6014 kuna. Ova minimalna plaća će biti 60% medijalne plaće- rekao je.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.