‘Pijani’ zagrebački maturanti pretukli osječke na kruzeru za Barcelonu

Dvojica osječkih maturanata ozlijeđena su u tučnjavi sa zagrebačkim vršnjacima na maturalnom putovanju na kruzeru koji je plovio u Barcelonu. Jednom je mladiću iščašeno rame, a drugi ima posjekotinu iza uha. Riječ je o učenicima Treće gimnazije Osijek. Incident se zbio oko dva sata u noći na subotu u diskoklubu.

Četiri su đaka zagrebačke Desete gimnazije napala i pretukla dvojicu njihovih osječkih maturanata,  kazali su slavonski gimnazijalci, a prenosi ravateljica škole.
Dvojica Osječana, koliko prisutni potvrđuju, nisu pila te večeri, dok su Zagrepčani navodno bili alkoholizirani, piše Večernji list .

Ozlijeđeni maturanti, inače maloljetnici, prevezeni su u bolnicu u Barceloni jer se u prvi mah smatralo da će mladić s iščašenim ramenom morati na operaciju. To se ipak nije dogodilo.
Otac ozljeđenog maloljetnika stigao je u Barcelonu kako bi se uvjerio da mu je pružena sva potrebna pomoć. Inače putnička agencija APP Turizam koja je organizirala maturalac za Treću gimnaziju odbacuje svaku odgovornost za incident na kruzeru.

Nastavak putovanja očekuje sve sve učenike, a s tim su se složili i roditelji ozlijeđenih Osječana. Otputovali su u četvrtak najprije autobusom do Rima pa kruzerom u Barcelonu, a na maturalcu je istodobno svih 150 maturanata Treće gimnazije Osijek. Vraćaju se kući u subotu ujutro kada će, nadaju se u školi i agenciji, znati više i o tučnjavi.
– Ne daje ovo lijepu sliku o hrvatskom obrazovnom sustavu. Djecu treba učiti da se može veseliti i bez ‘cuge’ – razočarana je ravnateljica Barabaš Seršić koja se ogradila od maturalca i prepustila razrednicima da organiziraju put.

Izvor: Dnevno.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.