NEKRETNINE: Cijene stanova u Hrvatskoj osjetno pale, evo što donosi iduća godina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

“Prosječno postignuta cijena stanova na razini Republike Hrvatske je 8,89% niža u odnosu na prošlu godinu”, rekao je predsjednik Udruženja nekretnina HGK Dubravko Ranilović na 22. Forumu nekretnina koji je okupio 450 sudionika.

Kao iznimno bitan problem tržišta nekretnina istaknut je problem sive ekonomije i nemogućnost kontrole neregistriranih agencija unutar zakonskih okvira. Unatoč svim nedaćama i činjenici da je još rano govoriti u kojim postocima i brojkama tržište raste, zaključak je da su u Republici Hrvatskoj vidljive naznake blagog rasta tržišta nekretnina u 2015. godini.

Dubravko Ranilović osvrnuo se na aktualni prijedlog Zakona o HGK u kojem je izraziopotporu Komori kao instituciji koja je omogućila Udruženju poslovanja nekretninamarješavanje brojnih pitanja od velike važnosti za ovu djelatnost. “Za nas je važno da Komora bude neovisna, što joj može omogućiti samo obvezatno članstvo. Itekako smo svjesni da nema Komore ne bi bilo ni ovog Udruženja ni svega onoga što smo postigli kroz ove godine. Na žalost, o svemu ovome odlučuje politika, a ne mi gospodarstvenici”, zaključio je Ranilović.

IZVOR: Danas.hr

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.