Švicarci u šibensku Valjaonicu dovode avionsku i svemirsku industriju

Industrijska grupacija Montana Tech Components zajedno sa švicarskom kompanijom Alu Menziken 3. veljače potpisala je kupoprodajni ugovor s Hypo bankom o preuzimanju vlasništva nad Aluflexpack d.o.o. i TLM-TVP d.o.o. Akvizicija će biti zaključena po dobivanju regulatornih odobrenja i ispunjenjem preostalih uvjeta, pojašnjava se iz švicarskog MTC-a u kojem ne žele govoriti o detaljima transakcije, među kojima je i cijena.

AVIONSKA INDUSTRIJA

Preuzimanjem AluFlexPacka i TVP-a, Švicarci namjeravaju dodatno učvrstiti svoju vodeću poziciju na svjetskom tržištu u segmentu avionske industrije i industrijskih komponenti te dodatno diversificirati svoju ponudu aluminijskih proizvoda. Već i sada MTC je vodeći dobavljač aluminijskih profila za Airbus i Boeing te tržišni lider u brojnim industrijskim sektorima. Zajedno s kompanijama AluFlexPackom i TVP-om, stoji u priopćenju, MTC će moći povećati proizvodne kapacitete te dodatno proširiti portfelj proizvoda. Nakon akvizicije pod upravljanjem švicarske kompanije Alu Menziken planira se daljnji razvoj i modernizacija hrvatskih kompanija.

MTC želi uključiti Aluflexpack i šibensku Valjaonicu u zajednički razvoj novih proizvoda u području zelenih tehnologija, avio i svemirske te auto industrije i pakiranja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.