Sanader: Spašavali smo 1400 radnika TLM-a

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader dao je danas iskaz DORH-u vezano za aferu HEP-TLM.  Kazao je kako je riječ o političkom progonu, javlja HRT. Sanader je istaknuo kako se brodograditeljima pomagalo izravnim subvencijama iz državnog proračuna, a drugima se pomagalo kroz jeftinu struju.

– U slučajevima TLM-a i Aluminija Mostar postoji politički aspekt koji se ne smije zanemariti. Kada su birači odlučili 2003. i 2007. godine da nam daju svoje povjerenje, znali su da želimo da Aluminij opstane kao vodeći gospodarski subjekt Hrvata u BIH. Kada je riječ o TLM-u, što bismo dobili da je 1400 ljudi iz TLM-a završilo na ulici – kazao je novinarima bivši premijer.

Sanader je, navodno, prvoosumnjičeni u slučaju za koji se prije teretio bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec od čijeg je progona USKOK odustao. Istražitelji su odustali i od progona bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana. Podsjetimo, USKOK je još koncem prošle godine proširio istragu u slučaju jeftine struje na bivšeg premijera zbog sumnje da je poticanjem bivšeg čelnika HEP-a Ivana Mravka na zlouporabu položaja i ovlasti doprinio da HEP bude oštećen za preko 600 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.