Podignuta optužnica

Stiglo pismom: Muškarac (37) iz Njemačke naručio drogu u Šibenik

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 37-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga, priopćeno je iz DORH-a.

Tereti ga se da je točno neutvrđenog dana tijekom 2020. godine u Šibeniku, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, u cilju daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, a dijelom i za vlastite potrebe, s područja SR Njemačke naručio dostavu droge amfetamin koja mu je u pismovnoj pošiljci dostavljena u Šibenik.

Tereti ga se da je 5. kolovoza u blizini Šibenika, s istom namjerom, u osobnom automobilu šibenskih registarskih oznaka držao drogu amfetamin vraćajući se iz Splita gdje ju je prethodno nabavio. Tereti ga se i da je neutvrđenog dana početkom kolovoza 2020. godine u Šibeniku, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, bez naplate dao drugoj osobi amfetamin radi konzumacije.

U optužnici je predloženo da se protiv 37-godišnjaka produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.