Za uplovljavanje u kupalište do 10.000 kuna kazne

Lučka kapetanija kaznit će vlasnika vodenog skutera na Jadriji. On ih prijavio za krađu

Vlasniku vodenog skutera koji je jučer ponovno uplovljavao i isplovljavao sa bove nelegalno postavljene usred ograđenog kupališnog priostora na Jadriji slijede dvije prijave Lučke kapetanije.

– Vlasnik će dobiti prijavu jer na skuteru nije nigdje ispisana registracijska oznaka te prijavu zbog uplovljavanja skuterom u ograđeni dio plaže. Ukoliko se bude žalio ići ćemo u redovitu proceduru s prekršajnim nalogom – potvrdio nam je Robert Baljkas, lučki kapetan u Šibeniku.

Intervenciju na moru ispred Jadrije pratili su brojni kupači, a među njima i mnogi ogorčeni postupcima vlasnika skutera koji je sebi dao za pravo ugrožavati živote plivača.

Brod Lučke kapetanije doplovio je oko 16 sati do plutajuće ograde kupališta i tada je posada gumenjakom uplovila u kupalište, odvezala skuter sa bove i odteglila ga do njihovog broda. U istom trenutku na obali se pojavio vlasnik koji im je vikao da ne diraju jet i da nemaju pravo uzimati privatnu imovinu. U tom je trenutku vlasnik pozvao policiju.

– Zaprimili smo poziv vlasnika koji je tvrdio da mu netko, dok je on u kafiću i pije piće, krade skuter. Navodno nije znao da je riječ o intervenciji Lučke kapetanije. Djelatnici Pomorske policije isplovili su prema Jadriji i tamo utvrdili da je na mjestu događaja brod Lučke kapetanije i da je njihov gumenjak doteglio skuter do broda. Svo daljnje postupanje provodi Lučka kapetanija – kazala nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Kako saznajemo i posada Lučke kapetanije tražila je pomoć policije jer nisu željeli ulaziti u sukob s vlasnikom skutera.

Sa obale se moglo vidjeti da vlasnik u prsluku pliva svo vrijeme oko broda Lučke kapetanije, dovikuje se s posadom i cijelo vrijeme snima mobitelom. Kasnije se popeo na policijski brod gdje se neko vrijeme zadržao i potom sa skuterom udaljio.

Nakon odlaska brodova lučke kapetanije i Pomorske policije još je jednom ušao u kupališni prostor privezao ‘napuhanca’ i na njemu neko vrijeme vukao djecu. Potom se vratio na bovu u kupalištu i predvečer odveza skuter.

Kako saznajemo u Lučkoj kapetaniji za prekršaj neispisivanja registracijske oznake na skuter može mu biti izrečena kazna od 500 do 3.000 kuna, a za uplovljavanje unutar ograđenog dijela plaže od tisuću do 10.000 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.