Na Prviću održan kamp katoličkih skauta Šibenske biskupije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi višednevni kamp katoličkih skauta šibenske biskupije održao se od 26. do 29. lipnja na Prviću. Skauti osnovnoškolskog uzrasta proveli su četiri dana na Prviću u šumi iznad samostana kod don Bože Škembera, duhovnika katoličkih skauta na razini Hrvatske. Kamp je bio ispunjen skautskim sadržajima, pa su tako od samog početka kampa skauti naučili postavljati šatore gdje su se posebno istaknuli stariji osnovnoškolci koji su spremno pomagali mlađim skautima.

Na radionici orijentacije naučili su kako biti spreman u svakom trenutku pronaći pravi put u prirodi do svog odredišta. Nakon radionice šifriranog pisma (Germanikus), skauti podijeljeni u šestorke sastavljali su šifrirane poruke koje su druge šestorke morale dešifrirali. Pošto su skauti cijeli kamp proveli bez mobitela, svo slobodno vrijeme proveli su u zajedništvu uz igre i neizbježno kupanje. Ipak, večeri su nosile posebne doživljaje. Prvu večer, u kinu na otvorenom, djeca su uživala gledajući film ‘Knjiga o Džungli’ dok su druge večeri proveli uz logorsku vatru na kojoj su sami pekli svoje prve sljezove kolačiće, budno slušali svaku katehezu, poučnu ili šaljivu priču uz neizostavnu gitaru i večernju pjesmu.

1 2


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.