Akcija župljana

Katedralna Župa sv. Jakova donirala stambeni kontejner za potresom pogođenu Sisačku biskupiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon prikupljenih 10 tisuća kuna novčanih sredstava upućenih putem Šibenske biskupije za stradalo područje, katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika pokrenula je i akciju prikupljanja dodatnih sredstava za nabavu jedne stambene jedinice za žurno potrebni smještaj onih koji su ostali ‘na ulici’ zbog nemogućnosti povratka u svoje oštećene domove. Tako je u ponedjeljak  u Sisak dopremljen stambeni kontejner.

Zahvaljujući dobroti mnogih pojedinaca koji su svojim prilozima pomogli ovaj projekt prikupljeno je gotovo 50 posto potrebnih sredstava, dok je preostala sredstva donirala župa. Time je dovršila taj karitativni projekt, u vrijednosti od oko 70 tisuća kuna, za nabavu novog i posve opremljenog stambenog kontejnera jedne zadarske firme. Stambeni kontejner ima kupaonicu, spavaću sobicu te uređenu kuhinju, uz dodatak perilice-sušilice i klima uređaja.

Stambeni kontejner postavljen je u Sisku na za to pripravljen teren, uz druge slične kontejnere u Petrinjskoj ulici te će ovih dana biti priključen na struju, vodu i odvodni sustav zahvaljujući gradskoj službi. Korisnica doniranog kontejnera je Zvjezdana Miljanić iz Siska s područja katedralne župe Sv. Križa, a na prijedlog župnika Marka Karače.

Župnik Šibenske katedralne župe don Krešimir Mateša koji je stigao zajedno s kontejnerom, uz pratnju župnog suradnika Lazara Čivljaka, svjestan je da ova pomoć nije ni nova, ni obnovljena kuća za gospođu Miljanić, nego tek privremeni smještaj u jednoj maloj stambenoj jedinici, vanjskih dimenzija 6 puta 2,4 metra. Ipak, vjeruje da će biti dovoljna da unese tračak svjetla i nade u njezinu muku i neizvjesnost proteklih mjeseci, te ohrabrenja za vrijeme kojem ide ususret.

Na kraju je zazvao Božji blagoslov na sve koji su po ovom karitativnom djelu postali suradnici Božjega milosrđa, ili će to postati sudjelovanjem u dovršetku ovog projekta, odnosno do stavljanja u uporabu ovog stambenog kontejnera.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.