Jeftinije od održavanja postojećih prostora

Županija bi kupila ili zakupila zgradu s najmanje 40 ureda za objedinjavanje razasutih službi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninska županija je objavila javni poziv kojim žele prikupiti neobvezujuće ponude za kupnju ili zakup poslovnog prostora u Šibeniku ili do 10 kilometara od centra grada. Traže poslovnu zgradu minimalne površine 1.500 kvadrata s najmanje 40 ureda i odgovarajućim brojem sanitarnih čvorova.

– Mi imamo razasute urede po čitavom Šibeniku, prije svega, u neadekvatnim i nepristupačnim prostorima, a neki nisu ni sigurnosno prihvatljivi. To netko mora napokon početi rješavati. Poziv smo objavili kako bi sagledali situaciju, vidjeli kolike su cijene, procijenimo možemo li mi to i da vidimo sa čime raspolažemo. Sada u većinu naših prostora ljudi s invaliditetom ne mogu pristupiti, službenici rade u neadekvatnim uvjetima koji su zbilja upitni za bilo kakav normalan rad i funkcioniranje službi. Ekonomska isplativost održavanja takvog sustava je vrlo upitna – kazao nam je župan Marko Jelić.

Sa iskazanom potrebom za oko 40 ureda na jednome mjestu Županija bi, osim u matičnoj zgradi, na toj drugoj lokaciji mogla objediniti sve do sada razasute urede.

– Bilo bi nam poželjno da nađemo i više ureda, ali smo 40 stavili kao minimalan broj. Imali smo već neke iskaze interesa i prije izvan ovog javnog poziva, ali smo sada objavili javni poziv da svi znaju. Ne samo da bi objedinili sve na jednom mjestu, nego se to uklapa i u politiku energetske učinkovitosti, digitalizaciji i svemu što je u interesu bolje funkcionalnosti. U biti ni ja ne znam na koliko smo lokacija u ovom trenutku, razasuti smo po cijelom gradu i to jednostavno nema smisla. To su mahom i stare zgrade u iznimno lošem stanju i troškovi uređenja tih prostora bi sigurno premašili kupovinu jedne nove, primjerene građevine koja bi zadovoljila sve naše potrebe – kaže župan Jelić.

Rok za slanje ponuda Županiji je 15 dana, a teče od prošlog četvrtka. Tekst javnog poziva možete pročitati na ovom LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: