U županiji 113 učenika zaraženo

Župan Jelić razgovarao s ministrom Fuchsom o mogućem produljenju nastave na daljinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je medijima da je razgovarao sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem o mogućnosti produljenja nastave na daljinu i nakon sljedećeg tjedna. Za Šibenski portal, župan Jelić kaže kako je kontaktirao ministra na temelju komunikacije u županijskom Stožeru civilne zaštite.

– Razgovarao sam s ministrom kako bi to bila opcija u slučaju da se situacija još pogorša i ako bi eskalirao pritisak na bolnički sustav. O tomu ćemo odlučivati tek sljedeći tjedan. Po aktualnim podatcima u županiji imamo 113 zaražene djece. Djeca su uvijek u bliskom kontaktu. Pokaže li se ovaj prekid nastave u školama dobrim potezom, a opća situacija s epidemijom još eskalira, mislim da moramo razmisliti i o još jednom tjednu nastave na daljinu. Zato sam predložio ministru da budemo spremni i na produljenje C modela – kazao nam je župan Jelić.

Ministar Fuchs kazao je za medije kako se ne slaže sa zatvaranjem škola, ali ga brine porast oboljelih.

– Neću ulaziti trebaju li nam covid potvrde, sjetimo se što je bilo prošle godine. Napadani smo bili što nismo zatvorili škole. Imali smo najmanje C modela u Europi. Ovo nije zatvaranje, ovo je prelazak na online nastavu. Koliko će se produžiti, ne znam, a što drugo mogu reći, po stoti put cijepite se, narode – poručio je ministar Fuchs.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.