Više

  Zanimljivo, sve su žene

  Župan Jelić imenovao privremene pročelnike u devet novih odjela

   

  Novi privremeni pročelnici imenovani su temeljem Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Šibensko-kninske županije koja je stupila na snagu 8. rujna. Umjesto dosadašnjih 13 upravnih tijela, Odlukom je ustrojeno njih devet koji su nastali  spajanjem ukinutih upravnih tijela. Sve to, kako navode u priopćenju iz Županije, u cilju harmonizacije, sinkronizacije i realizacije.

  Temeljem te Odluke župan, koji je danas sa svojim zamjenicima održao prvi radni sastanak s imenovanim službenicima, donio je Rješenja kojima je ovlastio  sedam službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika novoustrojenih upravnih odjela. Jedna zatečena privremena pročelnica i jedna zatečena pročelnica nastavljaju raditi kako su ranije imenovane, priopćeno je iz Županije.

  Župan Jelić ukazao je na činjenicu da je vrijeme od stupanja na dužnost župana, do nove Odluke i imenovanja novih suradnika, od kojih je dao povjerenje i priliku većini bivših pročelnika, odnosno privremenih pročelnika, bilo potrebno da se upozna sa zatečenim stanjem u upravnim tijelima i funkcioniranjem županijskih tijela i ustanova. Ukazao je na uočene probleme i istaknuo prioritete u radu, po odjelima.

  Također, župan je iznio stav kojim podržava pravo javnosti da traži informacije, ukazuje na probleme i predlaže rješenja, kako službenicima tako i dužnosnicima, na kulturan i pristojan način, bez napada i prijetnji, od kojih će uvijek nastojati zaštiti službenike, priopćeno je iz Županije.

  Posebno je istaknuo plan rada na novim projektima i novim tehnologijama, što je dodano u naziv i djelokrug poslova jednog upravnog odjela.

  Cecilija Tolo imenovana je na čelo Upravnog odjela za poslove Župana, Županijske skupštine i službeničke odnose. Diolomirana pravnica s navršenih 36 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim pravosudnim i državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Uredu Župana, na radnom mjestu zamjenika pročelnika, na neodređeno vrijeme,

  Olimpija Pažanin na čelu je Upravnog odjela za proračun, financije i javnu nabavu. Diplomirana ekonomistica s navršenih 36 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim  državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za proračun i financije, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme,

  Sanja Kumanović Stipaničev, diplomirani politolog, privremena je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu, šport i nove tehnologije s navršenih 16 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za prosvjetu, znanost, kulturu i šport, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

  Marica Spahija ovlaštena je za privremeno obavljanje poslova pročelnice u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata

  Diplomirana ekonomistica s navršenih devet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, u službi na neodređeno vrijeme, zatečena službenica na radnom mjestu pročelnika na kojem je bila ranije ovlaštena za privremeno obavljanje poslova tog radnog mjesta u ukinutom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb.

  Marlena Floigl, dipl.oec, privremena je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove s navršenih 21 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za gospodarstvo, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

  Diplomirana inženjerka kemijske tehnologija Sanja Slavica Matešić privremena je pročelnica Upravnog odjela  za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove s navršenih 21 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

  Na čelu Upravnog odjela za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove je Agnesa Filipović Grčić, diplomirana pravnica s navršenih 15 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u Odsjeku za stambeno zbrinjavanje u ukinutom Upravnom odjelu za imovinsko-pravne i zajedničke poslove, na radnom mjestu višeg savjetnika za stambeno zbrinjavanje, na neodređeno vrijeme.

  Ranije imenovane pročelnice su Lidija Bralić u Upravnom odjelu za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije. Diplomirana ekonomistica s navršenih 22 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika ovog Upravnog odjela, od 15. siječnja 2021. godine.

  Hrvojka Bačić, diplomirani ekonomist, s navršenih 29 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položenim državnim stručnim ispitom te ima stručno ovlaštenje ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru, imenovana za pročelnicu od 5. listopada 2020 u odjelu Službe za unutarnju reviziju.

  Zanimljivo spomenuti, svi imenovani privremeni pročelnici su žene.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Kaprijani spriječili pristajanje trajekta, traže pristupnu cestu do...

  Mještani Kaprija spriječili su pristajanje trajekta na novoj rivi završenoj još prije godinu dana - i nitko od putnika nije se iskrcao. Prosvjednici novo...

  Dio Primoštena bez vode u srijedu, 19. lipnja

  Zbog kvara na cjevovodu u srijedu, 19. lipnja do 10 sati vode neće imati potrošači u Primoštenu, na otoku.

  Rakovo selo u srijedu, 19. lipnja bez vode

  Zbog kvara na cjevovodu u srijedu, 19. lipnja do 11 sati vode neće imati potrošači u Rakovom selu.

  Za generalnu probu svečanog otvorenja MDF-a nagrađujemo dvjema...

  Odgovorom na nagradno pitanje dobivate mogućnost osvajanja dviju ulaznica za generalnu probu svečanog otvorenja MDF-a 21. lipnja predstavom 'Ero s onoga svijeta'. 'Ero s onoga...

  NAJNOVIJE

  Kaprijani spriječili pristajanje trajekta, traže pristupnu cestu do novog gata

  Mještani Kaprija spriječili su pristajanje trajekta na novoj rivi završenoj još prije godinu dana - i nitko od putnika nije se iskrcao. Prosvjednici novo...

  Dio Primoštena bez vode u srijedu, 19. lipnja

  Zbog kvara na cjevovodu u srijedu, 19. lipnja do 10 sati vode neće imati potrošači u Primoštenu, na otoku.

  Rakovo selo u srijedu, 19. lipnja bez vode

  Zbog kvara na cjevovodu u srijedu, 19. lipnja do 11 sati vode neće imati potrošači u Rakovom selu.

  Za generalnu probu svečanog otvorenja MDF-a nagrađujemo dvjema ulaznicama za operu ‘Ero s onoga svijeta’

  Odgovorom na nagradno pitanje dobivate mogućnost osvajanja dviju ulaznica za generalnu probu svečanog otvorenja MDF-a 21. lipnja predstavom 'Ero s onoga svijeta'. 'Ero s onoga...