Zbog duga Ministarstva Kaprije i Žirje ostali bez vode

Sredinom ovog mjeseca Grad Šibenik i Vodovod i odvodnja d.o.o. obustavili su isporuku vode za šibenske otoke Kaprije i Žirje, te na desetak dana ostavili „žednim“ tristotinjak tamošnjih mještana, uglavnom starije populacije. Razlog ovog drastičnog poteza šibenske gradske uprave i „Vodovoda“ je  neplaćeni račun od 450 tisuća kuna, a koji nije podmirilo Ministarstvo regionalnog razvoja za proteklu godinu, a koje, inače, ima obvezu subvencionirati prijevoz vode za ova dva otoka.

VEĆI TROŠKOVI PRIJEVOZA

– Bili smo prisiljeni na ovaj korak, jer je dug Ministarstva  koji se akumulirao već duže vrijeme, narastao na 450 tisuća kuna. Ipak, uspjeli smo se dogovoriti  s Ministarstvom da sva naša potraživanja budu podmirena u skorašnje vrijeme, te smo već početkom ovog tjedna nastavili sa isporukom vode za Kaprije i Žirje. Do ovakve situacije je došlo  iz razloga što je Ministarstvo limitirano sredstvima kojima raspolaže za subvencioniranje prijevoza vodonošaca za naše otoke, a s druge strane na njima, poglavito na Kaprijama, bilježi se znatno povećana potrošnja vode tijekom ljetnih mjeseci. Zbog toga  su i veći troškovi prijevoza jer se vodospreme na otocima pune učestalije i vodonošac odradi veći broj  ruta do otoka. – kazao nam je Frane Malenica.

ISPAŠTAJU NI KRIVI, NI DUŽNI

Ovako povoljan ishod ove dužničko-vodne problematike ipak nije oraspoložio mještane Kaprija.
– Nedopustivo je ovo što se dogodilo. Uskratila se voda stanovnicima našeg otoka, a koji uredno plaćaju svoje račune. Zbog duga Ministarstva, ispaštaju oni koji za to nisu ni krivi, ni dužni. Posebno me pogodio odnos pojedinaca iz gradske uprave. Kad sam došao u gradski komunalni odjel ukazati na problem da je naše selo ostalo bez vode, od nekog tamo referenta doslovno sam naglavačke izbačen iz ureda praćen uvredama i pogrdnim riječima – ispričao je Dinko Jelovčić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kaprije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.