'Lakše je sašiti masku za lice nego plaćati kazne'

VIDEO Maske su od danas obvezne u javnom prijevozu, nose ih putnici i djelatnici Jadrolinije

: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Odluka o obvezi nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i djelatnike sinoć je u ponoć stupila na snagu.Također, posade i putnici na svim brodovima koji plove na linijama u obalnom linijskom pomorskom prometu dužni su nositi zaštitne maske, poručili su jučer iz Agencije za obalni linijski promet. Sudeći po fotografijama i video, pridržavaju je se svi koji su se jutros vozili Jadrolinijom.

– Što se tiče obveznog nošenja maski u javnom prijevozu, Alemka Markotić je jutros za HRT rekla da je lakše sašiti masku za lice, nego plaćati kazne.

 

Kako je jučer na konferenciji za medije kazao ministar Davor Božinović, oni putnici koji nemaju medicinsku masku neće se moći voziti javnim prijevozom.

– Također, pružatelj mu ne smije dopustiti ulazak, odnosno vozač ne smije krenuti – rekao je jučer ministar Božinović.

Ujedno, donesena je i odluka o obvezi samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji  tranzitiraju kroz Hrvatsku.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.