Enorman dug i mizerna imovina

Ugašen Kerekesov charter u Kremiku s jednom jedrilicom i dugom od 269 milijuna kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ardena Bajlo, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru zaključila je u utorak stečajni postupak nad dužnikom Dalmacija charter iz Primoštena te će po pravomoćnosti tog rješenja tvrtka biti brisana iz sudskog registra.

Takva odluka donesena je nakon prodaje jedine imovine tvrtke – jedrilica Beneteau Oceanis Clipper 393 za 347.968,75 kuna. Na ročištu za diobu stečajni upravitelj je predložio prvenstveno namirenje iznosa od 130.234,08 kuna u svrhu pokrivanja troškova postupka te da se preostali iznos od 198.390,92 kuna uplati razlučnom vjerovniku Bohemian financing iz Budimpešte.

Podsjetimo, Trgovački sud je 19. veljače 2019. godine otvorio stečajni postupak nad Dalmacija charterom upravo na temelju Tamajinog očitovanja o blokadi računa zbog 20 milijuna duga i imovini tvrtke koja se sastoji od jedne jedrilice vrijedne malo više od 30 tisuća eura.

Visoki trgovački sud utvrdio je, međutim, kako dug Dalmacija chartera nije ni blizu tako mali, nego je po potvrdi FINE 28. siječnja ove godine iznosio 269.293.622,28 kuna, dakle 250 milijuna kuna više od onoga što je na ročištu tvrdio Tamajo. Račun tvrtke u blokadi je dulje od dvije godine.

Inače, Dario Tamajo, bio je do siječnja 2019. godine i direktor Marine Kremik u vlasništvu Lászla Attile Kerekesa, javnosti poznatog mađarskog tajkuna koji je prije 17 godina kupio primoštenske hotele.

Osnivač tvrke Dalmacija Charter je Dalmacija Yachting čiji je direktor također Kerekes, a tu tvrtku osnovala je Adriatiq Islands Grupa na čijem je čelu opet Kerekes, inače i predsjednik uprave hotelske kuće Primošten, koja je 2018. godine krajem srpnja za dlaku izbjegla stečaj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: