U 11 županija više

U Šibensko-kninskoj županiji lani rođeno 10 beba manje nego godinu ranijeFoto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Šibensko-kninskoj županiji lani je rođeno 10 beba manje u odnosu na 2020.godinu. U kninskoj bolnici lani je rođeno 138 beba, a u OB ŠKŽ 625, ukupno 763, dok je u 2020. u bolnici u Kninu rođeno 147 beba, a u šibenskoj 626, ukupno 773.

Splitsko-dalmatinska,  Istarska, Zadarska, Varaždinska i Vukovarsko-srijemska županija imale su lani najveći porast broja rođenih beba. Mogla bi ih po broju premašiti i Zagrebačka županija, s obzirom da je broj predanih zahtjeva za naknade za bebe u toj Županiji znatno veći nego 2020. godine. Zagrebačka županija naime nema bolnicu, pa se podaci mogu izvući samo kroz predane zahtjeve. Ukupno je u bolnicama u deset županija rođeno više beba nego lani, a doda li se Zagrebačka rast broja beba bio je lani u 11 županija, objavljeno je na stranicama Župan.hr

Najveća razlika, kada govorimo o manjem broju beba, u odnosu na 2020. godinu je u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje ih je rođeno 88 manje. Ipak, treba uzeti u obzir velik broj iseljenog stanovništva zbog potresa te činjenicu da će u konačnici broj rođene djece čiji roditelji imaju prebivalište u županiji biti veći.

Više pročitajte ovdje.

 

Foto: Župan.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: