Testirano samo 27 osoba

U našoj županiji raste broj pacijenata u bolnici i na respiratoru. Preminula starija žena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nitko nije obolio od COVID-19 infekcije. Preminula je ženska osoba starije životne dobi (1933. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 347 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 32 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, dvije osobe na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te jedna osoba na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji, priopćili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 472 osobe. Od toga je 437 bliskih kontakata oboljelih, a za 35 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 27 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.