U bolnici 31 covid pacijent

U našoj županiji i danas troznamenkasti broj novozaraženih, pozitivan svaki četvrti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 100 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite. Među njima je 28 osoba s područja Knina, 23 osobe s područja Šibenika, 15 osoba s područja Drniša, sedam osoba s područja Vodica, pet osoba s područja Tribunja, po tri osobe s područja Skradina, Bilica, Promine, Tisnog i Civljana, po dvije osobe s područja Murtera i Primoštena te po jedna osoba s područja Rogoznice, Biskupije i Unešića.

Trenutno je 350 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 31 osoba, od kojih je jedna osoba na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dvije osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 781 osoba. Od toga je 759 bliskih kontakata oboljelih, a za 22 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 421 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.